des de 1976
CENTRE de CREIXEMENT PERSONAL i
ESCOLA d'ESTUDIS INTEGRALS

publicacions


< tornar

Ferrer, J. N. (2002)
Revisioning Transpersonal Theory: A Participatory Vision of Human Spirituality
.
Albany (New York, USA): State University New York Press.

CONTRAPORTADA

ACTUALITZANT LA TEORIA TRANSPERSONAL
Una visió participativa de l'espiritualitat humana

Jorge N. Ferrer

Pròleg escrit per Richard Tarnas

En el seu extraordinari debut, Jorge N. Ferrer deconstrueix i reconstrueix el projecte transpersonal en la seva totalitat, i així articula una teoria transpersonal més sofisticada, pluralista i espiritualment arrelada. Ferrer examina qüestions essencials de la psicologia i la filosofia de la religió en base a idees recents de l'epistemologia i la filosofia de la ciència. La primera part del llibre (Deconstrucció) descriu la naturalesa i els orígens de la visió que fins ara ha guiat els estudis transpersonals, i identifica algunes de les seves principals limitacions conceptuals i pràctiques: cartesianisme subtil, narcisisme espiritual, empirisme intrasubjectiu i universalisme reduccionista. En la segona part del llibre (Reconstrucció), Ferrer suggereix una manera de reconcebre les idees transpersonals sense aquestes limitacions- una visió participativa de l'espiritualitat humana, que no sols situa els estudis transpersonals en un major alineament amb els valors de la recerca espiritual, sinó que també revela una rica varietat d'alliberacions espirituals, móns espirituals i fins i tot de realitats últimes.

"Aquest és un llibre brillant i madur que està destinat a convertir-se en un clàssic. Extremadament ben investigat i documentat, i ple d'idees i revelacions extraordinàries, no sols és una contribució original i important a la teoria de la psicologia transpersonal, sinó també una obra que aporta claredat a moltes àrees problemàtiques que en el passat van estar plagades de confusió i controvèrsia. És molt probable que resulti influent a l'hora de determinar la direcció futura del desenvolupament de la psicologia transpersonal."
-- Stanislav Grof, autor de Psicologia del futur:
lliçons de la investigació moderna de la consciència.

"La narrativa de Ferrer obre una sorpresa rera l'altra, fins que el lector comença gradualment a "despertar" i es troba pensant sobre antics problemes d'una manera nova. És el fet d'aprendre a pensar d'aquesta manera nova, lliure dels marcs convencionals de la teoria transpersonal, el veritable assoliment d'aquesta obra. Actualitzant la teoria transpersonal representa un moment crucial significatiu en el pensament transpersonal."
-- Christopher M. Baache, autor de Noche tardía, amanecer temprano:
pasos hacia una ecología profunda de mente.

Jorge N. Ferrer és un professor assistent d'East-West Psychology en el California Institute of Integral Studies.

Un volum en la sèrie SUNY de Psicologia Transpersonal i Humanística
Richard D. Mann, editor.

< tornar

publicacions